BANI DE BUZUNAR: Aproape 200 de mii de lei au fost confiscați de la un medic din Cantemir suspectat de coruptie

0
278

Percheziţii la Centrul de sănătate Cantemir. Aproximativ 200 000 de lei, ridicaţi de la un medic de ofiţerii CNA. Aproximativ 200 000 de lei, în diferită valută, au fost găsiţi de ofiţerii CNA şi procurori în urma unor percheziţii, operate în biroul, domiciliul şi automobilul unui medic al Centrului de sănătate din Cantemir. Acţiunile au avut loc în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, săvârşit de medicul ecografist, bănuit că ar fi pretins de la pacienţi sume de bani fără a le reflecta în evidenţa contabilă a instituţiei.

Potrivit materialelor cauzei, medicul ar fi organizat o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, cărora le-ar fi acordat servicii în mod prioritar, fără programare. Pentru serviciile sale, ecografistul ar fi pretins sistematic sume de bani, fără a le include în casieria Centrului de sănătate.

În urma percheziţiilor desfăşurate de ofiţerii CNA, în biroul de serviciul al medicului au fost găsite şi ridicate peste 12 000 de lei, în automobil – 14.000 de lei, iar la domiciliu – aproximativ 50 000 de lei, 6 500 de euro şi 400 de dolari. Banii au fost ridicaţi pentru a fi stabilită provenienţa lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here