Doi cetățeni români sunt cercetați penal pentru tentativa de scoatere ilegală a 74 mii țigarete prin Aeroportul Internațional Chișinău

Doi cetățeni români sunt cercetați penal pentru tentativa de scoatere ilegală a 74 mii țigarete prin Aeroportul Internațional Chișinău. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit consolidat de circa 15 mii de euro, informează Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Ieri, 28 iunie, în cadrul scanării bagajelor de cală a pasagerilor cursei Chișinău-Munchen, polițiștii de frontieră în comun cu colaboratorii vamali au avut suspiciuni asupra conținutului câtorva valize prezentate la control. Fapt pentru care doi bărbați cu dublă cetățenie, de 35 și respectiv 53 de ani, au fost direcționați pentru examinarea amănunțită a conținutului bagajelor. Urmare a verificărilor, echipa mixtă de control a depistat 3.700 pachete de țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal conform art. 248 al CP al RM ”Contrabandă”, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate de la 3 la 10 ani. Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar produsele de tutungerie au fost ridicate, în vederea confiscării.