Guvernul TAIE BIROCRAȚIA întâmpinată la obținerea autorizațiilor de funcționare

Guvernul Republicii Moldova urmează să examineze astăzi proiectul de lege, prin care taie definitiv birocrația întâmpinată de afaceriști în momentul când doresc să inițieze o afacere. Astfel, nu va mai fi eliberată autorizația de funcționare, obținerea căreia putea să dureze câteva luni.

Comercianții, în conformitate cu noile modificări, propuse de Guvern, vor completa doar o notificare în adresa administrației publice locale, după care instituțiile abilitate vor lua în evidență și control activitatea declarată. Informația va fi introdusă în sistemul informațional centralizat numit „RI „e-Comerţ interior”.

Comerciantul este obligat să depună notificarea privind iniţierea activităţii de comerţ cu cel puţin 15 zile lucrătoare pînă la iniţierea activităţii, în cazul în care desfăşoară activităţile prevăzute în anexele nr.3 şi nr.4 din Legea cu privire la comerţul interior, precum şi în cazul desfăşurării activităţii de comerţ ambulant.

Potrivit proiectului, afaceriștii vor declara pe propria răspundere că respectă întru totul condițiile legale de funcționare.

Proiectul de lege poate fi consultat aici: http://gov.md/sites/default/files/document/attachments/intr02_69.pdf

Comments are closed.