Igor Dodon regretă retragerea lui Andrei Nastase din cursa prezidențială

Liderul socialiștilor din Republica Moldova, candidatul eșichierului de stânga la alegerile prezidențiale din această toamnă, regretă posibila retragere a lui Andrei Nastase din cursa electorală, reconfirmând printr-un mesaj tot suportul pentru liderul Platformei DA.

”Dacă va fi și turul II, aș prefera să ies în confruntare cu Andrei Năstase. Așa e bine pentru cetățeni, să poată să aleagă dintre doi lideri ai opoziției, care au luptat împotriva guvernării oligarhice, uneori umăr la umăr au protestat pe frig și ploaie. Chiar dacă am avut și avem viziuni ideologice diferite, îl consider pe Andrei drept partener de luptă anti-oligarhică.

Andrei Năstase merită să candideze și să reprezinte dreapta politică. Mai ales că este al doilea candidat ca raiting. Și are în spate zeci și zeci de mii de oameni reali, care au obținut prin efort dreptul de a-și înainta propriul candidat.

Este o mare nedreptate și va fi un mare neadevăr dacă el va fi forțat, „democratic”, să cedeze în fața unei carieriste, care a slujit în toate guvernele din 2008 pînă în 2015. În timp ce Andrei protesta, Maia își admira unghiile la ședințele de Guvern.

Dacă Năstase va ceda, înseamnă că Plahotniuc, prin americani, prin Maia Sandu, l-a trimis în knockout și pe Andrei, și întreaga platformă DA, cu toți adepții ei. Și asta va fi o mare pierdere pentru cauza noastră comună.

Vreau să văd cum adepții PDA vor accepta să voteze pentru o membră a Guvernelor oligarhice și hoațe Filat – Leancă – Gaburici. Dacă se întîmplă și asta, atunci nu-mi rămîne decît să continui lupta de unul singur”, transmite Igor Dodon, prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

De menționat că, Andrei Nastase a fost lipsit ieri de suportul electoral al partidului pe care-l conduce, iar mai mulți parteneri externi cer excluderea acestuia din cursa prezidențială. Partidul ”Platforma DA” a anunțat că, chiar dacă Nastase rămâne în cursa electorală, tot suportul lor și voturile vor fi pentru candidata /pas/ – Maia Sandu.

2 comments

  1. Dodon se preface, lui ii este comod si Nastase si Maia, nu in zadar protestau impreuna. Insa Marian Lupu cred ca le va strica toate planurile si il va invinge pe Dodon in turul doi.

  2. Să no mai regrete atît de tare!Nu cred că-i cinstiti să fie doi în turul doi din partea forței pro-ruse nu e chiar bine! Sau e oaltă durere de cap pentru Dodon, ca să nu piardă alegerile în turul doi cu Marina Lupu!

Comments are closed.