Oamenii acuză corupția în politică și cer partide care să apere legea

La numai câteva zile după lansarea site-ului www.nouapolitica.md un număr însemnat de cetățeni care au completat aici formularele prim care-si expun părerea despre prezentul și viitorul partidelor din Republica Moldova.

Conform statisticilor realizate pe baza răspunsurilor cetățenilor la chestionarul propus pe site-ul www.nouapolitica.md și care permite răspunsuri multiple, cetățenii se arată dezamăgiți, în ordine, de corupția din partidele politice (29%), de promisiunile neîndeplinite și de cumătrism (câte 27%). Cetățenii au mai criticat partidele pentru conflictele politice în care se află permanent și pentru incompenența unora dintre cei pe care îi promovează în funcții.

În ceea ce privește așteptările pe care le au de la un partid politic, persoanele care și-au spus părerile pe site-ulnouapolitica.md au cerut în principal ca partidele să apere legea (28%), iar apoi să creeze noi locuri de muncă prin diverse programe și să unească societatea în jurul unor obiective comune (câte 26)%. De asemenea, oamenii își doresc ca partidele să promoveze politicieni mai cinstiți și să asigure stabilitatea în țară.

Solicitați să caracterizeze în câteva cuvinte un partid bun și de viitor pentru Moldova, oamenii au folosit în special cuvintele: „corect”, „competent” și „patriotic”.

Campania Reforma în politică este susținută de Partidul Democrat din Moldova în colaborare cu reprezentanți ai societății civile și are drept scop identificarea de idei și soluții pentru creșterea calității partidelor politice moldovenești.

Sursa: pdm.md