Reacția lui Igor Dodon după reținerea lui Platon: Asta e bine!

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, candidat anunțat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a venit cu o reacție publică după reținerea lui Veaceslav Platon, susținând că din urma unor astfel de persoane are de suferit în primul rând poporul și mediul de afaceri.

”Așa se întâmplă când businessul vrea sa facă politică. Nici businessul nu are de câștigat de la asta, nici politicul. Iar cel mai mult au de suferit cetățenii, care au devenit victimele luptelor politice între businessmenii care au intrat în politicul moldovenesc. Acum vedem cum acești rechini se mănâncă unii pe alții și asta e bine. Așa se va curăți și mediul de afaceri, și cel politic. Să plece rechinii, să vina delfinii.

Moldova trebuie să fie fără oligarhi. Să plece toți sau să stea la răcoare.

Și mediul de afaceri, și cel politic au nevoie de oameni corecți, de tehnocrați, de persoane responsabile. După următoarele alegeri prezidențiale și parlamentare lucrurile se vor curăți și se vor limpezi foarte mult.
Socialiștii vor fi acei care vor instaura o guvernare socială, fără oligarhi, cu oameni onești și tehnocrați care vor munci în interesul cetățenilor”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Amintim că, după emiterea încheierii privind arestarea lui Veaceslav Platon, noaptea trecută organele de forță din Ucraina au reținut o persoană implicată în scheme de spălate de bani, după care s-a confirmat că individul ridicat de serviciile secrete ucrainene este Veaceslav Platon, fost deputat AMN, cercetat alături de Vlad Filat în dosarul delapidării Băncii de Economii a Republicii Moldova.

Citiți și: Renato Usatîi vede în Igor Dodon un adversar real împotriva lui Plahotniuc