Șeful IGP, Alexandru Pînzari a avut o întrevedere de lucru cu șeful Poliției Olandeze

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a avut o întrevedere de lucru cu șeful Poliției Olandeze, dl Erik Akerboom, informează IGP.

Întrevederea se înscrie în programul vizitei de lucru a conducerii IGP la Reuniunea Convenției Europene a Șefilor de Poliție – 2016, care își desfășoară lucrările în perioada 14-16 septembrie, în or. Haga, eveniment ce reunește reprezentanți de nivel înalt ai instituțiilor majore de aplicare a legii și experți în domeniu, atât de la nivelul statelor membre, cât și de la nivelul agențiilor europene de aplicare a legii.

În cadrul reuniunii, șeful IGP a adus sincere mulțumiri conducerii Poliției Olandeze pentru suportul acordat Inspectoratului General al Poliției în procesul de reformare, subliniind buna colaborare polițienească existentă și dorința de consolidare a relațiilor dezvoltate în timp.

Subsidiar, a fost reliefat un set de priorități de colaborare pe care Inspectoratul General al Poliției dorește să le dezvolte pe dimensiunea bilaterală cu Poliția Olandeză. Printre acestea se pot evidenția: combaterea criminalității organizate transfrontaliere, securitatea cibernetică, expertiza criminalistică, analiza informației, combaterea spălării banilor dar și schimb de experiență pe segmentul implementării conceptului de poliție comunitară, proiectului pilot biciclete, etc.

Consecvent, șeful Poliției Olandeze a dat asigurări că solicitările Poliției din Republica Moldova vor avea continuitate.