Tot mai mulți tineri doresc să devină POLIȚIȘTI DE FRONTIERĂ!

Tinerii văd meseria unui polițist de frontieră ca una interesantă și captivantă. Pe ultima sută de metri, pentru înscrierea la concursul de admitere la Colegiul Național al Poliției de Frontieră (29 iulie 2016), absolvenții se prezintă într-un număr mare atât în Direcțiile regionale, dar și în Departamentul Poliției de Frontieră, cu sediul în or.Chișinău, str.Petricani 19. La ziua de azi, s-au înregistrat 140 de tineri care sunt în proces de depunere a documentelor necesare la admitere, informează Departamentul Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne.

13681027_1035327063229494_448323032429495742_n

Anul trecut, 155 de tineri au fost apți de a participa la concursul de admitere, dintre care 100 au reușit să susțină examenele și să fie promovați la studii în cadrul Colegiului. Instituția vizată pregătește polițiști de frontieră pe durata a doi ani, instruirea fiind desfășurată în limba de stat. Pregătirea tinerilor, echipamentul și cazarea sunt gratuite, mai mult, toți elevii dispun de burse. Absolvenții Colegiului sunt asigurați cu loc de muncă, echipament gratuit și asigurare medicală.

În contextul aflării în perioada de admitere la una din instituțiile de învățământ, Poliția de Frontieră a lansat pe pagina oficială un sondaj de opinie, unde cu participarea dumneavoastră stabilim cât de atractivă este meseria unui polițist de frontieră și câți dintre dumneavoastră ar dori să se regăsească în marea familie de la frontieră. Rubrica SONDAJ DE OPINII este amplasată pe partea dreaptă a paginii oficiale, iar votul poate fi acordat o dată în 24 de ore. Până în prezent, din cei 85 de respondenți, 69 ar dori să activeze în Poliția de Frontieră.