Un bărbat din Edineț este suspectat de deținerea munițiilor și circulația substanțelor narcotice

Un bărbat de 33 de ani, domiciliat în raionul Edineț, este suspectat de deținerea munițiilor și circulația substanțelor narcotice. La moment, acesta este cercetat în stare de libertate, informează IGP.

În urma investigațiilor efectuate, angajații Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că bărbatul deținea ilegal, la domiciliu cinci mine antitanc de model TM-62M, în stare funcțională. Conform caracteristicilor tehnice fiecare mină conține cîte 7 kg de trotil – masă explozivă.

Audiat de poliție, bărbatul a declarat că munițiile le deține de doi ani și i-au fost lăsate de către o rudă, care este decedată. Astfel, a fost dispusă sigilarea şi ridicarea munițiilor, fiind expediate geniștilor din cadrul forțelor armate.

La fel, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate trei sticle din masă plastică cu urme de ulei de canabis, confecționate artizanal pentru consumul marijuanei, precum și un pachet cu marijuana. Polițiștii au stabilit că acesta este consumator de droguri și comercializează substanțele narcotice de tip marijuana în regiunea de Nord a țării.

În acest caz au fost inițiate două cauză penale în baza art. 290 alin. 1 și 217/1 Cod penal al RM. Dacă persoanei i se va dovedi vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 la 12 000 de lei sau închisoare de la 3 pînă la 7 ani.

Poliția reamintește că, persoana care a predat de bună voie arma de foc sau munițiile pe care le deținea fără autorizația corespunzătoare este eliberată de răspundere penală.

La fel, Poliţia intensifică măsurile de specialitate prevăzute în planul special de acţiuni de combatere a traficului de substanţe narcotice.